Villor

Modernt hus, exklusiv villa med en unik exklusiv design passar dig som söker ett större boende som är exklusivt och väcker uppmärksamhet i grannskapet. Här möts naturnära färger, sömlösa panoramafönster och öppen planlösning. Har du en tomt med sjöutsikt som du vill bebygga och samtidigt kunna njuta av utsikten till fullo kanske en villa är något för dig.

Med valet totalentreprenad får man en unik och tidlös design med en enastående kvalitet.
Vi arbetar med de bästa varumärkena, köket är specialdesignat av Kitchen by Paul och integrerade vitvaror från Miele som är ledande och det allra bästa på marknaden.

Den harmoniska badrumsmiljön från Haven med stort utförande i olika färger har både stil och slitstarka material, tillverkade i Sverige. Handdukstork och badkar med fristående blandare kommer från Nordhem, som också är tillverkat i Sverige. Blandare till tvättställen kommer från Tapwell som inte bara har bra kvalitet utan även stor variation av färger för alla smaker.

Våra exklusiva golv av massiv ek, klarar av att slipas upp till 8 gånger och med en topp kvalitet som lovar en livstids garanti.

Läs mer

Villa Zarahäll
4,379,000 kr
3 rum 178 kvm
Villa Lovisatorp
4,772,000 kr
3 rum 194 kvm
Villa Sofieholm
3,936,000 kr
3 rum 160 kvm
Planlösning
Villa Isabel
4,399,000 kr
3 rum 178,8 kvm
Exklusiva hållbara villor byggda med framtidens modulära byggteknik

Modernt hus, exklusiv villa med en unik exklusiv design passar dig som söker ett större boende som är exklusivt och väcker uppmärksamhet i grannskapet. Här möts naturnära färger, sömlösa panoramafönster och öppen planlösning. Har du en tomt med sjöutsikt som du vill bebygga och samtidigt kunna njuta av utsikten till fullo kanske en modulära villa är något för dig.

 

Hus i banbrytande arkitektur och design

Modulhus bygger moderna, arkitektritade, hus och villor i Sverige. Hos oss kan du få personlig service när du går i tankarna att köpa hus. Få plats med det du drömmer om hemmaspa, swimmingpool och öppna planlösningar. Vi är en av få husleverantörer som kan erbjuda modulära hus i Sverige.

Varför välja en modul byggd villa?

Vägen till er hållbara drömvilla

1. Var vill ni bo?

Söker ni citypuls eller vilopuls? Det kan ta lite tid att hitta er tomt för att slå ner era bopålar på. I vissa delar av landet är urvalet av tomter mycket begränsat och i andra delar är urvalet många gånger större, vilket gör att det går enklare att hitta sin framtida boendemiljö. Har ni specifika krav på tomten, såsom att den ska ligga i eller nära stadslika miljöer, närhet till vatten eller att bebyggelsen runt omkring ska se ut på ett visst sätt, kan göra att letandet efter drömtomten kan ta lite längre tid. Att besöka de digitala marknadsplatserna såsom ledigatomter.se, Hemnet.se är ett sätt att hitta sin tomt. Andra sätt är att söka upp de markägare som finns i det område som ni är intresserade av att bo i, för att fråga om det är intresserade av att stycka av och sälja en del av sin fastighet.

Hitta er tom Villa
Villor Läget

2. Läget, läget och läget...

Bra kommunikationer och havsnära lägen kostar. Ju mer stadsnära ni vill bo, desto högre pris ni sannolikt betala för er tomt. Är ni beredda att bygga en bit utanför stan får ni ner kostnaden avsevärt. En tomt på landet ger också en avskildhet som många värderar högt idag. Men det innebär även ett större bilberoende. Fundera därför noga igenom hur er familjesituation kan förändras i framtiden. Dåliga bussförbindelser är kanske hanterbart om man är två vuxna med tillgång till bil, men om ni planerar att bilda familj kan tomtens läge leda till många skjutsningar och bli både tidskrävande och dyrare i ett längre perspektiv.

3. Vad får jag bygga på tomten?

När ni har hittat er tomt så finns det några viktiga saker att ta ställning till för att kunna gå vidare i den fortsatta processen. Som husköpare är det viktigt att ta del av de planer som finns för området. Om tomten ligger i ett detaljplanerat område så är det av största vikt att ta del av den detaljplan som reglerar vad ni får bygga på tomten. Den främsta anledning till detaljplanen är att kommunen vill ha en samlad och enhetlig bebyggelse inom ett särskilt område. Här finns bestämmelser om hur högt huset får vara, hur stor del av tomten som får bebyggas och vilken exteriör som huset får ha i form av material och kulör på fasaden. I detaljplanen kan det också finnas information om kommunens framtida utveckling för det aktuella området.

Detaljplanen ger er ett bra beslutsunderlag när ni jämför olika tomter med varandra. Om tomten ligger utanför ett detaljplanerat området så kan det vara betydligt friare regler vad som får byggas. Ni kan alltid ansöka om ett förhandsbesked om bygglov. Ett positivt förhandsbesked ger er rätten att vidta en viss åtgärd på en viss plats, under förutsättning att ni ansöker om bygglov inom två år från det att förhandsbeskedet vann laga kraft. Innan ni börjar bygga måste ni ansöka om och invänta beslut om bygglov och startbesked. Ett förhandsbesked kräver inte lika mycket ansökningshandlingar som en ansökan om bygglov. Förhandsbeskedet berättar om ni överhuvudtaget får bygga på platsen men utan att ni behöver ta fram ritningar på det som ni vill bygga. På så sätt kan ni slippa lägga ner tid och pengar på en bygglovsansökan i onödan.

Om platsen är lämplig att bygga på får ni ett positivt förhandsbesked från byggnadsnämnden. Om platsen är olämplig får ni ett negativt förhandsbesked. Byggnadsnämnden har rätt att ta ut en avgift för att de handlägger er ansökan. Prata med kommunen där tomten är belägen för att få information om vilka förutsättningar som gäller för just er. Hos oss på Modulhus finns erfarna arkitekter och bygglovshandläggare som hjälper er med att optimera er tomts förutsättningar och möjligheter.

Isabel Villa Interiör Modulhus 6
Ekonomi Villa CLT

4. Ekonomi

Din hussäljare på Modulhus upprättar en produktionskostnadskalkyl utifrån er budget och era förutsättningar. Vi lägger även in de kringkostnader som finns kring byggnationen och vad husmodellen ni valt kostar. Den här kalkylen behöver ni ta med till banken när ni ansöker om lån. För att fortsätta köp processen med oss behöver ni ha ett lånelöfte från banken eller annan finansiering.

5. Välj ditt hus och anpassa och utrusta efter egen smak och behov

När ni har fått information om vad som får byggas på er tomt så är det dags att dags att utrusta ert nya hus med vår husbyggare online. Nu skräddarsyr ni alla materialval med husbyggren online. Våra Modulära villor har generösa planlösningar som gör dem luftiga och lätta att inreda. Huset finns i olika färger med olika materialval och funktioner anpassade efter olika tomter och behov. Kontakta oss så berättar vi mer!

Villa Planlösningar
Isabel Villa Interiör Modulhus 9

6. Lyxig standard eller ännu lyxigare tillval

Modulhus har fått förtroendet att få samarbeta med och utrusta våra hus med marknadens främsta varumärken. Alla våra hus har en hög invändig standard redan från början, där det bl.a. ingår braskamin, bastu i relaxavdelningen och massiva trägolv från Junckers. De exklusiva köken kommer från Kitchens by Paul och Siematic som kompletteras med maskiner från Miele och Siemens. Genom vår tjänst husbyggaren online, så kan ni enkelt skräddarsy ert drömhus utifrån ert tycke och smak. Vi återkommer därefter med en mer detaljerad offert.

7. Val av entreprenadform

När ni väljer entreprenadform väljer ni också hur ansvarsfördelningen ska se ut vid byggnationen av ert hus. Hos oss kan du välja på olika entreprenadformer:

Totalentreprenad

Med totalentreprenad skriver du ett avtal med oss och sedan tar vi ansvar för hela byggnationen. Du har full kontroll på ekonomi och hur bygget fortskrider, och slipper dolda kostnader och tråkiga överraskningar under resans gång. Vi samarbetar med utvalda hantverkare och leverantörer och håller i alla kontakter med dem. Vi hjälper dig även i kontakten med kommuner och andra aktörer till exempel vid bygglovsansökan. Allt för att göra ditt livs affär så trygg och enkel som möjligt. Totalentreprenad är utan tvekan det bästa och vanligaste alternativet om du vill ha ett tryggt och smidigt husbygge utan för mycket att tänka på.

Generalentreprenad

Vid generalentreprenad så skriver du som kund avtal med en hantverkare, som i sin tur tecknar avtal med de andra hantverkarna som krävs för att bygga klart ditt hus.

Delad entreprenad

Vid delad entreprenad så skriver du som kund avtal med respektive hantverkare som bygger ditt Modulhus. Du får direktkontakt med hantverkarna och har dialogen med dessa. Som kund har du kontroll på vilka som bygger ditt hus och det gör att du kan utföra vissa steg i husbygget själv. Du ansvarar själv för samordningen av alla arbeten och blir på så vis din egen projektledare.

Entreprenadform Villa CLT
Trygghet och försäkringar CLT Villor

8. Trygghet och försäkringar

I ert husköp ingår en färdigställandeförsäkring samt nybyggnadsförsäkring. ger dig som kund både ett rättsskydd, ansvarsskydd och egendomsskydd. Denna gäller både vid generalentreprenad, delad entreprenad och köp av byggsats från husleverans och ett år framåt

9. Färdigställandeförsäkring

När ni ska bygga huset behöver ni ett färdigställandeskydd. En säkerhet för er om företaget som ska bygga går i konkurs under projektets gång. Med en Färdigställandeförsäkring kan ni låta ett annat företag slutföra bygget, utan en massa extra kostnader. Så att ni kan känna er trygga under hela byggtiden.

Färdigställandeförsäkring Villa CLT
Nybyggnadsförsäkring CLT Villa

10. Nybyggnadsförsäkring

Med nybyggnadsförsäkringen kan ni känna er trygga i ert nya hus i många år framöver. Byggrelaterade skador börjar oftast märkas först efter sju till åtta år efter inflyttning och täcks inte av den vanliga hem- och villaförsäkringen. Med vår försäkring är huset skyddat mot byggrelaterade skador i tio år efter att ni har flyttat in.

Läs mer om Gar-Bo försäkringar på www.gar-bo.se