Ritningar för våra attefallshus

icons8-drawing-compass-100

Modern och smart design

icons8-neutral-decision-64

Redo att bygga

icons8-connectivity-and-help-100

Hållbar konstruktion

Husritningar för våra attefallshus

Börja i rätt ände och få en smidig start på ditt projekt

Fler och fler villaägare ser fördelarna med att ha ett Attefallshus på sin tomt. Sedan 2014 har vi byggt hus året runt. Vi har växt som företag till en rikstäckande leverantör av komplementhus. Vi erbjuder nyckelfärdigt hus men säljer också ritningar till dem som vill bygga huset helt själv. Det är en prisvärd investering inte bara i form av huset som skall byggas men ni slipper fastna från start med arkitekter och realisations handlingar. Ritningarna köper ni enkelt online och får handlingarna postade och digitalt efter utcheckning.

Attefallshus Ritningar Modulhus 1024x768

Attefallshus ritningar 25 - 40 kvm

Möjligheten om att bygga ett Attefallshus är en rättighet som alla villaägare fått i present av bostadsministern Stefan Attefall. Det innebär att utöver detaljplanens direktiv så kan alla utöka byggrätten med ett Attefallshus. Det är dessutom en förenklad bygglovsprocess. Däremot är det inte fritt fram att bygga utan godkännande från kommunen.

När ni vill sätta igång med en byggnation av ett Attefallshus så skall kommunen ta del av startbesked ansökan. I vilken det skall framgå husets ritningar: plan, sektion och vyer. Det skall också framgå teknisk beskrivning av husets väggar, tak och golv. Det är därför du behöver en Attefallshus ritning att visa upp även fast du ska bygga huset själv.

Det framgår i lagen om Attefallshus att det ska hålla en viss standard av isolering. Det räknas ut i snitt för tak, väggar, golv samt fönster, dörrar i form av medel U-värde.

Ibland kan kommunen be om kompletterande uppgifter. Köper ni attefallshus ritningar från oss tillhandahåller vi allt det. Det ni har kvar att göra är att köpa en nybyggnadskarta på er fastighet och märka in var huset skall stå.

Hur ansöker jag om startbesked?

För att få ett startbesked skall kommunen ha handlingarna beskrivet ovan samt en avgift tas ut individuellt för varje kommun. Enligt lag skall kommunerna handlägga ärendet max i 10 veckor men det händer att kommunen kan be om kompletteringar och tiden kan förlängas. Ett stort plus är att ha allting klart vid första kontakt.

ATT LADDA NER EN RITNING TILL ETT ATTEFALLSHUS

Utifrån ritningarna kan du själv bygga ditt Attefallshus, det är viktigt att följa alla instruktioner för att bärigheten blir den rätta. Allt som behöver skickas in till kommunen ingår. När huset står färdigbyggt måste man dra in el, vatten och VVS till huset för att det ska bli beboeligt.

Börja i rätt ände med en arkitektritad ritning till ditt projekt

Pris 8,990 kr

Ritningar Maria Heliodal

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Attefallshuset Maria Heliodal är ett hus som riktar sig utåt med sina fantastiska höga fönster samt glasdörrar i Newportstil. Samtidigt rymmer huset en privatare del i form av ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn. Husets funktionalitet är noggrant beräknat och vi har lyssnat på vad våra kunder har för önskemål samt behov och därmed tillverkat ett hus som uppfyller alla önskningar.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar THEO

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Theo är Modulhus senaste tillskott i Attefallshusfamiljen. Huset är byggt och isolerat för åretruntboende och briljerar genom att ha en unik planlösning som möjliggör övernattningsmöjlighet för upp till 6 personer genom att ha 2 stycken separata sovloft med fyra sovplatser och en bäddsoffa på nedre plan. Ytan på huset upplevs betydligt större än 25-30 kvadratmeter eftersom huset har en terasslösning med tak som sitter ihop med huset.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar Victoria

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Nyckelfärdigt Attefallshus Bolundare Victoria är ett hus som utgår från vår populära Maria modell med sin fantastiska planlösning som nu blivit bättre och större tack vare utökade lagen om 30 kvm. Lovelia rymmer en mysig sovplats med hyllor och förvaring uppe på ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn i standard utförandet men finns att utrusta med Velux takfönster mot tillägg.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar MELISSA

1.5
1
LOFT
25-40kvm

När våra arkitekter ritade Melissa, ville de förmedla en tydlig klassisk stil med en luftig image och med en marin touch. Här vet du vad du får, ett välisolerat hus med 3-glasfönster och trästomme, en gedigen golvkassett med möjlighet till golvvärme gör detta hus idealt för boende året runt även i vårt nordiska klimat.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar FILIPPA

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Ett allsidigt hus som passar som gästhus eller ett komplement för dig som behöver ett extra boende. Husets finess och styrka är planlösningen med många användbara ytor. Filippas hjärta är ett smart och snyggt kök.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar LINNEA

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Linnea är ett hus med alla funktioner ett hem behöver på en behändig yta av 25-30 kvadratmeter. Ett rymligt allrum med funktionellt kök och ett helkaklat badrum med duschhörna. Stora fönster ger ett ljust hem som känns rymligare och på sommaren kan hela gaveln öppnas mot en lägligt placerad terrass.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar Minea

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Nyckelfärdigt Minea Attefallshus är ett hus som utgår från vår populära Maria modell med sina fantastiska planlösning som nu blivit bättre och större. Minea rymmer en privatare del i form av ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn. Husets funktionalitet är noggrant beräknat och vi har lyssnat på vad våra kunder har för önskemål samt behov och därmed tillverkat en Bolundare Attefallshus modell som uppfyller alla önskningar.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar Philip

1.5
1
1 våning
25-40kvm

Arkitektritat, nyckelfärdigt Bolundare Attefallshus PHILIP 30 har en långsida med ingång samt entre för maximalt ljusinsläpp. Ett litet men funktionellt kök samt helkaklat badrum med duschhörna.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar MARIA

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Attefallshuset Maria är ett hus som riktar sig utåt med sina fantastiska höga fönster samt glasdörrar i Newportstil. Samtidigt rymmer huset en privatare del i form av ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn. Husets funktionalitet är noggrant beräknat och vi har lyssnat på vad våra kunder har för önskemål samt behov och därmed tillverkat ett hus som uppfyller alla önskningar.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar Lovelia

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Nyckelfärdigt Attefallshus Bolundare Lovelia är ett hus som utgår från vår populära Maria modell med sin fantastiska planlösning som nu blivit bättre och större. Lovelia rymmer en sovplats uppe på ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar CAMILLA

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Välkommen in till vårt hus, Camilla. Här bjuds du in av flera vackra dubbeldörrar i tre-glas som ger en naturlig övergång mellan hus och trädgård. Detta är ett modernt hus med en härlig skandinavisk känsla av luft och rymd. Det är ett modernt välisolerat Attefallshus med möjlighet till golvvärme.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar SUGI BAN

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Attefallshuset Sugi Ban är ett hus med alla funktioner ett hem behöver på en behändig yta av 25 kvadratmeter. Ett rymligt allrum med funktionellt IKEA kök, ett helkaklat badrum med en glasad duschhörna. Huset levereras med värmeelement eller golvvärme vid önskemål.

LÄS MER
Ralf

Pris 8,990 kr

Ritningar RALF

1.5
1
Bastu
25-40kvm

Attefallshus RALF har en långsida täckt med panoramafönster för maximalt ljusinsläpp. Ett litet men funktionellt kök samt helkaklat badrum med duschhörna. Detta boende passar om du inte är beroende av ett loft och behöver ett poolhus eller en bastu och spabyggnad.

LÄS MER

Pris 8,990 kr

Ritningar Isolde

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Nyckelfärdigt Attefallshus Bolundare Isolde är ett hus som utgår från vår populära Maria modell med sin fantastiska planlösning som nu blivit bättre och större. Isolde rymmer en privatare del i form av ett generöst sovloft som är skyddat mot insyn. Husets funktionalitet är noggrant skapad efter lång erfarenhet i branschen och utförd behovsanalys på befintliga kunder.

LÄS MER
ZEN

Pris 8,990 kr

Ritningar ZEN

1.5
1
LOFT
25-40kvm

Zen är ett modernt fyrkantigt hus där vi har maximerat bygglovet till fullo med en takhöjd på 4 meter i nock som öppnar upp huset och skapar rymd. Här visar Modulhus framfötterna och har tagit fram en komplementbostad som följer boverkets direktiv. Ett hus med alla funktioner ett hem behöver på en behändig yta av 25 kvadratmeter.

LÄS MER

"Det har alltid varit min dröm att bygga mitt eget hus, men jag kämpade verkligen med det övergripande utseendet (vart fönsterna skulle vara, hur mycket köksutrymme jag skulle behöva, etc.). Jag köpte ritningarna till Theo huset och nu är mitt hus är nästan klart! "

Karl J.

"Jag blev verkligen förälskad i Maria-huset och köpte ritningarna. Ritningarna var mycket exakta och specifika, vara entreprenörer inte hade några problem att förstå dem."

Olivia L.