5 hälsofördelar med bastubad

Att äga en helt egen bastu att ha hemma på tomten kan ju vara rena drömmen. Speciellt i dagens samhälle när man ska vara högpresterande. Då vi utmanas dagligen på både kropp och själ. Att då få kunna smita in i en varm bastu bara några sekunder från huset och få fyllas upp av lugn och harmoni. Visste du att det faktiskt finns många fördelar med att just bada bastu? 

Här kommer fem fördelar med bastu

 1. Stärker immunförsvaret
  När man bastar så producerar kroppen fler vita blodkroppar som bidrar till att minska infektioner och att man blir sjuk mer sällan. Blir man sjuk så har man en snabbare återhämtning då du får ett förbättrat immunförsvar.
 2. Bra för huden
  Blodcirkulationen ökar i blodkärl och överhud när man bastar, vilket gör att huden inte torkar ut lika lätt och att man får en jämnare hudyta. Värmen och svettandet i bastun stimulerar även talgkörtlarna i huden vilket resulterar i att huden blir mjuk, smidig och återfuktad.
 3. Ämnesomsättning
  Genom att svettas i bastun hjälper du kroppens naturliga detoxsystem att avlägsna slaggprodukter och toxiska ämnen. Huden är vårt största utreningsorgan. Kroppen kan bli uttorkade när man svettas mycket så kom ihåg att dricka vatten!
 4. Bra för muskler och leder
  Musklerna mjukas upp och elasticiteten i vävnaderna ökar värmen. Detta är bra för de som har nackbesvär och ryggont eller stela leder. Det är lindrande för de som har muskelsmärtor eller reumatiska problem.

Vi vill att du ska må bra och hålla länge

Vi här på Modulhus tycker att det är extra viktigt att ta hand om sig själv och sin kropp. Att få känna vardagslyx och få ta hand om sin kropp i sin egen trädgård utan att behöva åka någonstans. Ha en harmonisk stund i tystnad eller med en bra bok eller musik. Eller varför inte kanske bjuda hem ett gäng kompisar för att spa’a tillsammans. I bastun finns tid för långa härliga konversationer i en lugn miljö, eller så slås ni tillsammans av bara tystnaden. Ät och drick gott tillsammans och ha en retreat stund tillsammans. Mjuka upp kroppen och få bort trycket över axlarna och mjuka upp alla stela muskler.  Lär dig mer om hälsa på denna blogg om hälsa.

 

Våra bastuhus är helt bygglovsbefriade

Våra bastuhus kommer nyckelfärdiga och är helt bygglovsbefriade. Ja, du läste rätt. Bastuhuset lyfts på plats när den anländer hem till dig på din tomt och du kan njuta av bastubad redan på samma dag. Bastuhusen finns i olika storlekar och modeller för att passa hemma hos just dig. Du kan själv få välja små inredningsdetaljer som gör bastun till din drömbastu. Bjud in kompisarna eller släktingarna på en spakväll och njut tillsammans. Ta hand om er själva och era kroppar, de ska ju faktiskt hålla länge. Och glöm inte att dricka vatten när du bastar, man kan lätt bli uttråkad om man svettas mycket! 

bastuhus med relaxavdelning

Basthus Cube premium

 

Vad är en bastu utan en relaxavdelning?

När man bastar länge så svettas man också en hel del. Då är det dels viktigt att få i sig mycket vatten för att inte bli uttorkad. Så att dricka mycket är ett bra tips. Men efter man har bastat är det också skönt att ta en sval dusch och få duscha av sig all svett. Efter en varm skön bastu kan det också vara skönt att gå ut i relax/loungedelen som finns vägg i vägg med bastun. Här kan man avnjuta en kall dryck, bra musik och ett härligt snack med vännerna. Samtidigt som man i lugn och ro får möjligheten att eftersvettas och få tillbaka kroppens normala temperatur.

 

 

Designa ditt basthus i vår Husbyggare online: se alla våra nyckelfärdiga bastuhus 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.