Att sälja nyproducerade bostäder är något helt annat

Bostadsmarknaden är het idag och det är många som vill köpa hus nu och fritidshus är extra populärt inför sommaren. Att klättra ekonomiskt genom att köpa och sälja bostäder genom att ”flippa” som heter på engelska när man köper och säljer bostäder har blivit än mer populärt. Det brukar ofta göras genom att man köper ett boende med renoveringsmöjligheter, renoverar och säljer det dyrare. På senare år har det även blivit populärt bland privatpersoner och företag att bygga nyproduktion för att sälja vidare med vinst. 

Att bygga ett nytt hus, villa, fritidshus eller attefallhus går numera på endast några månader tack vare att husen byggda i moduler i en fabrik och att bygga nytt är nu jämförbart med vad en omfattande renovering kan ta i tidsåtgång. Intresset för nyproduktion är hett och som byggherre kan du innan försäljning låta dina kommande köpare få välja interiörer och exteriörer om så önskas. Du kan även bygga hus online med Husbyggaren när det passar dig.

Kanske är det dags för dig som funderat på att bygga nytt och sälja vidare?

Om du går i de tankarna så kommer här tio tips att tänka på inför din försäljning.

  1. Hitta en mäklare som passar ditt behov
   Ska du bygga nytt och sälja gäller det ha en mäklare med brett kontaktnät och har en god relation till en stor del av de som letar bostad i ditt område. Träffa ett par olika för att se vem du/ni får en bra kontakt med. Mäklare tar en del i mäklararvode så räkna ut vad dina totala försäljningskostnader blir innan försäljningen så att du slipper obehagliga överraskningar.
  2. Marknadsför ditt objekt rätt
   Nybyggt och fräscht, se till att fånga ditt boende rätt på bild. Använd gärna en mäklarbyrå som har koll på de olika kanalerna som Instagram, Facebook osv. Många gånger är de bästa köparna de som inte aktivt letar.
  3. Homestyling
   Det är sällan någon som ångrar att dom lagt tid på homestyling, det är svårt att visualisera sig själv boende i bostaden om det inte är fräscht. Utomlands säljs ofta möbleringen vid försäljning, det är bekvämt för köpare som har flera boenden och inte har tid att inreda.
  4. Besiktning, Nyproduktioner besiktigas innan du flyttar in och ytterligare en slutbesiktning sker strax efter inflyttning. Vid köp av begagnad bostad måste du själv undersöka bostaden och risken är då att du missar något av stor vikt.
  5. Energideklaration. Enligt lag skall man, när man säljer sitt hus, ha en energideklaration. Många gånger kan den utföras i samband med besiktningen.
  6. Teckna dolda fel. Som säljare av ett hus är man enligt lag ansvarig för ev. Dolda fel i 10 år efter det att man säljer huset. Genom att teckna en dolda fel försäkring kan man undvika en massa tråkigheter och köparen kan få hjälp av försäkringsbolaget.
  7. Gör i ordning trädgård, balkong eller uterum. Även här finns det mycket att vinna på att rensa, iordningställa och piffa upp.
  8. Lita på din mäklare! De kan sin sak!

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.