Grund till ditt Attefallshus

Alla Attefallshus behöver en bra grund att stå på. Utbudet är stort och valet beror till stor del på markförhållanden, men också på faktorer som budget, energikrav, användningsområde, golvvärme och flexibilitet.

Grund Attefallshus

 

Vanliga husgrunder för Attefallshus:

 • PLINTGRUND
  Plintgrund är den vanligaste grunden till Attefallshus då det är en enkel grund som är relativt billig att bygga. Den lämpar sig extra väl på naturtomter med ojämnt underlag och berg i dagen, eftersom du slipper spränga eller bygga upp tomten med murar. Du kan välja att gjuta plintar själv eller köpa färdiga betongplintar.
 • KRYPGRUND
  Krypgrund innebär att huset står på balkar en bit ovanför marken. Huset behöver ett golvbjälklag med en bärande kantram som bär mellan balkarna, emellan vilka det bildas ett kryputrymme.
  Fördelen med en krypgrund är den låga kostnaden, i kombination med hur bra funktionen i huset blir förutsatt att man väljer isolerade grundelement. Isolerade krypgrundselement tillför inte bara lägre uppvärmningskostnad utan säkrar också mot fukt. Möjlighet att dra vatten och avlopp är mycket goda och du får dessutom en snygg grundsockel.
 • MARKSKRUV
  Markskruv är, precis som det låter, skruvar som borras ner i marken. Fördelen med markskruv är du slipper gräva och inte behöver spendera tid på långdragna gjut- och torkningsprocesser. Dock lämpar sig markskruv bäst för lättare konstruktioner, och eftersom Modulhus hus hus väger drygt < 10 ton är det inget vi rekommenderar.
 • HYBRIDGRUND
  Om du vill ha en välisolerad grund utan att gjuta betong kan en hybridgrund vara något för dig. Hybridgrunden använder grundbalken från en krypgrund men istället för att ha ett kryputrymme fyller utrymmet med isolering. Resultatet är en välisolerad grund som är enkel att montera till ett bra pris.
  Hybridgrunden lämpar sig extra väl för hus som tillverkas i fabrik och kommer till byggplatsen färdiga med bärande bjälklag.
 • PLATTA PÅ MARK
  En gjuten betongplatta är en vanlig grundläggningsmetod som lämpar sig bra för platsbyggda hus eller hur byggda i element. För nyckelfärdiga hus med bottenbjälklag är den dock illa lämpad.

 

Föredelen med Modulhus totalentreprenad

Oavsett vilken grund du väljer till ditt Attefallshus är det viktigt att den är korrekt byggd och passar ihop med huset som ska stå på den. En av fördelarna med att välja Modulhus som husleverantör är att vi erbjuder totalentreprenad i hela landet. Det innebär att vi både sköter husproduktion, markarbeten och grundläggning och rördragning samt ser till att huset lyfts på plats på rätt sätt. Allt för att ditt husbygge ska vara så tryggt och smidigt som möjligt.

Skulle du vilja bygga din grund själv eller använda egen entreprenad så förser vi dig självklart med en grundritning anpassad efter Attefallshuset och din tomt.

 

Kontakta oss