Badrumsdrömmar: Utrymme, Ffnktionalitet och smidighet

Att bygga sitt eget hus är en resa mot att förverkliga sina drömmar och skapa en plats som passar perfekt för ens egen familj. När det kommer till badrummen, är det viktigt att tänka på både lyx och praktisk användning för att göra morgonrusningen smidigare och för att ge varje familjemedlem sin egen lilla oas.

Utrymme för lyx och funktion

 1. Badkar och dusch i harmoni: Att inkludera både badkar och dusch i badrummet är en lyx som ger flexibilitet för hela familjen. De som älskar avkoppling i ett varmt bad och de som föredrar snabba duschar kan båda njuta av sitt utrymme. Läs om fördelarna med att bada badkar.
 2. Investera i flera badrum: I en familj där tid är viktig, är flera badrum en investering i smidighet. Det gör att fler kan förbereda sig samtidigt, vilket minskar morgonstressen avsevärt.

Förvaring och personligt utrymme

 1. Toaletter utan dusch: Att inkludera toaletter utan dusch är ett genialt drag. Det möjliggör användning av toaletten medan andra medlemmar i familjen väljer badrummet för att ta sig en dusch eller ett bad.
 2. Personlig förvaring: Planera för förvaring som passar varje familjemedlems behov. Skapa egna ytor för varje barn, med plats för hygienprodukter och handdukar, för att göra morgonrutinen smidig och organiserad.
 3. Förvaring för smutstvätt och toalettpapper: Ett välplanerat badrum bör inkludera tillräckligt med förvaring för smutstvätt och en generös lagerplats för toalettpapper. Det skapar en ren och organiserad miljö.

Ett mångsidigt badrum: Njutning av badkar och dusch

Ett badrum som kombinerar både badkar och dusch är ett mångsidigt utrymme som erbjuder det bästa av två världar. Det skapar en harmonisk plats för avkoppling och effektivitet. Här är några idéer för att skapa ett sådant funktionellt och lyxigt badrum:

Badkar och dusch i harmoni

 1. Fristående Badkar: Placera ett vackert fristående badkar som en fokuspunkt i badrummet. Det ger en känsla av lyx och elegans.
 2. Duschområde: Integrera en rymlig dusch bredvid badkaret. En öppen dusch med glasväggar ger en känsla av rymd och gör badrummet mer tillgängligt.

Design och estetik

 1. Koordinerade ytor: Använd matchande material och färger för både badkar och dusch för att skapa en enhetlig och stilren design.
 2. Eleganta armaturer: Investera i eleganta och moderna armaturer för både badkar och dusch. Det skapar en känsla av enhet och höjer estetiken.

Praktisk förvaring

 1. Badrumsförvaring: Integrera förvaringsutrymmen nära duschområdet för att hålla duschprodukter och handdukar inom räckhåll.
 2. Stilfulla hyllor: Använd stilfulla hyllor eller inbyggda nischer för att skapa praktisk förvaring för schampo, tvål och andra badrumsartiklar.

Teknologiska finesser

 1. Duschpaneler: Installera duschpaneler med moderna teknologiska funktioner som justerbara vattensprutar, termostatkontroller och belysning.
 2. Digitala Kontroller: Använd digitala kontroller för badkarets vattennivå och temperatur för en anpassad och bekväm badupplevelse.

Belysning och atmosfär

 1. Dimbara lampor: Installera dimbara lampor för att skapa olika ljusstämningar. Detta ger flexibilitet för både avslappning i badkaret och uppfriskning i duschen.
 2. Naturligt ljus: Om möjligt, utnyttja naturligt ljus genom stora fönster eller genomskinliga duschväggar för att skapa en ljus och inbjudande atmosfär.

Praktiska val: Tvättmaskin och torktumlare i ett separat rum

Många husbyggare väljer att placera tvättmaskinen och torktumlaren i ett separat rum snarare än i badrummet. Det finns flera praktiska skäl till detta, och det skapar en mer effektiv och funktionell användning av utrymmet.

Drömlik avslappning och effektivitet

När det gäller att planera och designa ett badrum, är tillgänglighet en avgörande faktor. Att skapa ett badrum som är användarvänligt för människor med olika behov och förmågor är inte bara en fråga om lagkrav, det är också en etisk och praktisk nödvändighet för att skapa en inkluderande och funktionell miljö. Att designa badrummet i ditt drömhus handlar om att balansera avkoppling med praktisk användning. Här är en plats där varje familjemedlem kan känna sig hemma och där morgonstressen förvandlas till lugn och effektivitet. Så ta steget och skapa ditt egna badrumsparadis där varje detalj är anpassad för din familjs unika behov. Designa ditt drömbadrum i Modulhus Husbyggare.

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.