Så går det till att bygga hus med moduler

Går du i tankarna att bygga hus? Det finns olika byggtekniker och en metod som blir mer och mer populär är att bygga hus i färdiga Moduler. Att bygga ett nytt hus är nog en av de största investeringar man gör i livet. Därför är det viktigt att man får de hus man tänkt sig till de priset man tänkt sig.

Här hittar du information om hur det går tillväga för att bygga ett hus med oss.

Vad är ett modulhus?

Nedan förklarar vi vad skillnaden mellan att platsbygga ett hus och bygga ett hus i moduler. Att bygga är ett mycket enklare och helt nytt sätt att bygga hus som har revolutionerat husbranschen och känslan av att ha ett helt nytt hus är obeskrivlig. Dessutom, enligt de regler som finns för amorteringskravet är det möjligt att få ett amorteringsfritt lån på upp till fem år vid köp av nyproduktion. Det är dock din bank som bestämmer om du får ett amorteringsfritt lån beviljat eller inte.

Vad är ett Modulhus. Bygga hus nyckelfärdigt

 

Ett hus byggt i fabrik

Huvudanledningen till att man bygger ett hus i moduler är att husen tillverkas inomhus i en fabrik istället för att byggas på plats. Dessa hus kallas för fabriksbyggda hus eller prefab (förkortat för prefabricerade) hus. Den färdiga produkten levereras sedan till byggplatsen och monteras med hjälp av en kran. En fabriksmiljö är torr och varm där väder och vind aldrig påverkar slutresultatet.

 

Nyckelfärdig hus med Moduler

Ett modulhus, är ett hus byggt av en eller flera moduler. Ordet ”modulär” betyder att huset är tillverkat av moduler och är kan byggas som ett fristående hus.

Enkelt, eller hur? De mindre husen kan till och med levereras som en enda modul, eller så kan de bestå av två till tre eller fler moduler för ett större hus. Även byggnader i flera våningar kan monteras från flera moduler. Vi tycker att det ska vara enkelt att bygga eget hus. Det är ungefär som att bygga ett hus av Lego bitar.

 

Rörlighet

Ett traditionellt platsbyggt hus kan endast tas ner genom rivning. Ett Modulhus är inte ett rörligt hus som en husbil, men huset kan förflyttas från eller ställe till ett annat hur många gånger som helst. Då krävs det att man lyfter huset med hjälp av en kran och transporterar huset med en lastbil till nästa ställe.

 

Pris och enkelhet

När man köper ett färdig modulhus tillkommer inga överraskningar och man får ett fast pris innan bygget startar. Jämfört med andra platsbyggda hus så kan man spara pengar på prefab hus. På grund av den strömlinjeformade produktionsprocesser och att huset byggs inomhus så blir byggprocessen både snabb och effektiv.

Som kund behöver man inte heller engagera sig speciellt mycket, utan leverantören sköter hela bygget. Det sparas både tid och tomten slipper se ut som en byggarbetsplats. Modulhus produceras snabbt, vanligtvis inom några veckor. Om man bygger ett hus i lösvirke så kan det ta månader eller år innan det är klart. Den korta leveranstiden för modulhus möjliggörs genom massproduktion i vår fabrik med perfekta förhållanden som inte påverkas av väderförhållandena.

 

Likviditet

Visste du att du kan köpa ett begagnat modulhus och att du kan få det levererad direkt till din tomt? Det betyder också att du själv har möjligheten att sälja ditt modulhus när som helst. Dessutom så faller inte husen i värde, utan värdet ökar med tiden. Så du kan till och med sälja ditt modulhus med vinst!

 

Nackdelar

Nu tänker du säkert att köpa ett modulhus är en utmärkt affär och det är ingen tvekan om saken! Men finns det några nackdelar? Enligt oss så finns det bara en – prefab hus kan inte anpassas lika mycket som ett platsbyggd hus.

 

Fördelar

Enkelheten. Det bästa med att bygga ett hus i moduler är enkelheten att du får ett färdigt hus. Du slipper kostsamma möten med arkitekter, snickare, målare, etc. Du får allt i ett när du bygger ett modulhus. Och så slipper du en massa folk som springer på tomten och en massa byggskräp som sedan måste transporteras bort.

De flesta av våra hus består av en till två moduler, ibland även tre. Men det betyder inte att huset behöver förbli så. Prefabricerade hus ger dig flexibiliteten att lägga till fler moduler till ditt hus när du vill, när du känner att det är dags för mer utrymme.

 

Kontakta oss idag på Modulhus så hjälper vi dig med att förverkliga era husdrömmar!

 

Så bygger vi hus steg-för-steg

 

Se alla våra husmodeller
Huskatalog
Kontakta oss