Vad kostad det att bygga hus?

Vad kostar det att bygga hus är en vanlig fråga och beroende om du väljer ett litet eller stort hus kostar det givetvis olika mycket. Att bygga hus är ofta en av livets största affärer och priset är viktigt att veta för att veta vad man behöver låna från banken, samt räkna ut en bolånekalkyl för att få en klar prisbild. Det är viktigt att du känner dig trygg med att du köper ett boende som passar din ekonomi.

Möjlighet till 2 års amorteringsfritt vid nybyggnation av hus

I många fall kan du även få möjlighet att få ett amorteringsfritt lån på upp till fem år vid köp av nyproduktion via din bank.

Vad kostar det att bygga hus?

 

Förmåner med nybyggt hus

Det är ingen fastighet skatt under dom första 15 åren. Det i sig brukar innebära en besparing på ca 100 000 kr.

 

Fast pris på hus

Vi erbjuder ett fast pris på våra hus i vår Husbyggaren, där kan du se direkt vad det kostar att bygga ditt hus med Modulhus. Att ansöka om bygglov är gratis och det hjälper vi dig med.

 

Få råd med ett nybyggt hus

För att kunna bygga hus behöver dom flesta ansöka om ett Byggnadskreditiv. Det är en tillfällig finansieringslösning som du använder under tiden du bygger nytt hus. Dessa pengar kan du använda i takt med fakturor kommer in. Utöver en fast engångskostnad betalar du ränta för det belopp du har använt. När ditt nya hus är klart, slutbesiktigat och försäkrat omvandlas krediten till ett bolån.

Lagfast

Lagfart behövs för att få ett Byggnadskreditiv. Du sätter dinfastighet som säkerhet. Se: https://www.konsumenternas.se/lana/olika-lan/om-bolan/pantsattning/kostnader

 

Totalpris bygga hus

Det tillkommer även kostnader du behöver ha koll på för att få fram etttotalpris på ditt husbygge om du inte valt totalentreprenad från oss.

Tillkommande kostnader kan vara:

  • Bygga grund
  • Dra in el och avlopp
  • Krankostnader

Övriga kostnader:

  • kostnad för pantbrev och lagfart
  • Eventuella kostnader för tomträttsavgäld,  dvs den årliga kostnaden du

betalar till kommunen eller staten för tomträtten.

Driftskostnader av hus:

Hemförsäkring, värme, vatten, sophämtning, sotning, avlopp, samfällighets- och
väg föreningsavgifter.

Det bästa är att göra en noggrann budget och göra en boendekalkyl men kom ihåg att det kan vara oerhört svårt att ha ett exakt fast pris när du bygger hus då prisbilden är väldigt individuell och bero på allt från avstånd till huvudbyggnad till en ojämn marknivå. Därför kan priset bli ett helt annat för dig än vad det blivit för din granne.

 

Mycket hus för pengarna 

Vi på Modulhus ser till kundens bästa när det gäller att få hög kvalité till konkurrenskraftiga priser när vi bygger våra hus. Vi äger vår egna husfabrik på 3600 kvadrat och har koll på alla kostnader från minsta spik till dom lyxigare tillvalen i ditt hus.

Vi håller alltid en jämn hög byggkvalitet och noggrannhet, rutiner och erfarenhet. Vi är transparenta med vad som ingår i våra standardval och tillval. Med hjälp av vårt smarta verktyg Husbyggaren får du snabbt koll på våra priser och på så sätt skapar din egna offert.

 

Att bygga hus billigt?

Vad är ett billigt hus för dig?

Vi skulle säga ett prisvärt hus där du får den höga kvalitén och standarden som är förknippad med oss på Modulhus.

 

Justera prisbilden enligt utrustning

Gör era val med enkelhet online i vår Husbyggare, ni har en aktuell prisbild för Attefallshuset och ni ser exakt vad valen kostar för utrustning och färdigställande.

Vi har valt att bygga med välkända varumärken och valmöjligheterna är många.

En sak är säker, Med Modulhus som husleverantör kan du vara säker på du får ett fastpris på ditt hus. Kontakta oss så kan vi berätta mer hur vi kan hjälpa er.

Kontakta oss