Så höjer du värdet på ditt hus – Värdeökande åtgärder!

Att välja att bygga ett Attefallshus på sin tomt är något som bidra till att du höjer värdet på din hus inför framtida försäljning. Många människor ser nämligen ett stort värde i att få extra ett utrymme på tomten, för gäster, möjlighet till hobbyrum, relaxavdelning med bastu och spa. I denna bloggpost kommer vi går igenom vad som gör ett hus attraktivt.

Öka värdet på din villa med ett Attefallshus på tomten

Våra Attefallshus är vinterbonade så kan utrymmet användas året runt och där kan du  skapa ett eget boende för barnen och på så vis så slipper barnen fastna i bostadsbubblan med dyra hyrespriser. Samt binda upp sig på dyra bostadslån och kan istället ha en närhet till familjen och fokusera på tex studierna för att få en bra start i livet. Vissa väljer även att hyra ut huset för få mer guldkant i tillvaron genom passiva inkomster Allt är möjligt tack vare att den tredje juni 2014 så klubbades nya lagen igenom med bygglovsbefriade hus. Det öppnade dörren för en ny marknad och ett nytt sätt att skapa boende tillfällen på en undernärd bostadsmarknad.

Modulhus har skapat ett unikt koncept där alla är vinnare! Du som äger tomten får ett högre värde på din fastighet vid en framtida försäljning. Din hyresgäst som får ett nytt boende och du som får en passiv inkomst varje månad på 10.000-12.000 kr för Attefallshuset. Nu när nya förbättrade lagen om 30 kvadrat Attefallshus ska klubbas igenom, så blir det ännu bättre och lönsammare för dig som villaägare.

Update: Nya Attefallhus lagen gick igenom 20200301

Värdeökande åtgärder inför en husförsäljning

Det finns givetvis andra värdeökande faktorer som spelar in om man vill trissa upp priset vid en husförsäljning. Oftast vid en försäljning så brukar värdeökning på fastigheten med en god marginal överstiga kostnaderna för byggandet Attefallshuset. Vilket blir en smart affär för dig som konsument och under tiden tickar hyresintäkterna in. 

Idag är det allt färre som tittar efter renoveringsobjekt. Köpare vill ha en bostad som är renoverad och gärna inflyttningsklar eller nyproduktion, precis som våra nyckelfärdiga Attefallshus är. Har du ett landställe så kan du får värdeökningen även där genom att komplettera fastigheten med ett till Attefallshus. 

Ytterligare faktorer som sägs öka värdet vid en husförsäljning:

  • Ljust och fräscht hem är allt uppskattat och det kan bidra till höja värdet vid en husförsäljning. Ett enkelt knep!
  • Enklare insatser som att måla slipa om ett slitet golv och lacka om golvet kan.
  •  Att byta ut slitna luckor och byta ut till energisparande vitvaror höjer priset ytterligare. 
  • Badrummet är även dealbreaker, där vill vi ha det rent och fräscht.
  • Homestyling är allt mer vanligt nuförtiden och kan också bidra till en bättre försäljning. 
  • Pool, växthus, altan, bergvärme, Attefallshus

Homestyling

Homestyling handlar om att få framtida köpare lättare kunna föreställa sig att bo i huset. En del av kostnaden för homestaging är avdragsgill. Utgifterna som är avdragsgilla är konsultation och fotografering, ommöblering, hyra av möbler under visningen och tillfällig magasinering. Du kan ofta välja på halv eller hel homestyling beroende på ditt hems behov.

Bästa tiden på året att sälja

Visste du att den bästa tiden att sälja är under Augusti, september och oktober, samt under första kvartalet efter jul och nyår?

Vi bygger våra alla våra Attefallshus med en innovativ teknik i lika hög kvalité som ett boningshus, principen är det samma, bara storleken som skiljer! Vi erbjuder Attefallshus  25 kvm och 30 kvm.

*Du är inte garanterad en värdeökning men mervärde i extra utrymme är oftast alltid uppskattat.

Slutligen, Håll huset i gott skick!

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.