Fördelar med att bygga nytt hus

Står du i valet och kvalet om du ska köpa ett hus och undrar om det är bättre att bygga nytt? Du är inte ensam om att ställa den frågan och har vi lyft fram de största fördelarna med bygga ett nybyggt hus vs att köpa ett begagnat hus? 

För fördelarna många, det är nytt och fräscht, energianvändningen låg och tillgänglighetsanpassningen är något som gynnar alla. Är det billigare att bygga hus än att köpa?

Var är fördelen med att bygga nytt? 

På nybyggda hus ingår ingen fastighet skatt dom första 10 åren, det brukar innebära en besparing på ca 100 000 kr. Du kan i många fall även få möjlighet att få ett amorteringsfritt lån på upp till fem år vid köp av nyproduktion via din bank. Gör gärna en Bolånekalkyl för räkna vad ni kommande månadskostnad blir. Kan göras hos din bank.  

 • Ett hus som ingen bott i innan dig
  Anpassa ditt nya boende enligt din smak och din budget. Om du har väldigt specifika önskemål kan det vara svårt att hitta ett begagnat hus som passar dina krav.
 • Du slipper buda på hus
  Genom att välja bygga nyproduktion får du ofta ett fast pris och slipper budstressen. Du har även gott om tid att planera inför inflyttning. Allt du behöver göra är att finna en drömtomt och en husmodell som du tycker om.
 • Allt är nytt och fräscht
  Från vitvaror till den fasta inredningen. Du kan räkna med att under de 10-15 åren så behöver du oftast inte lägga pengar på oförutsedda utgifter.
 • Underhållsfritt de första åren
  Den stora fördelen är att du slipper lägga tid på renovering och pengar på reparation. På alla nybyggnation ingår 10-årig byggfelsförsäkring för byggnationen. Du slipper även risken med fuskbygge. Det ger bättre koll på ekonomin vilket ger en tryggare boendeekonomi.
 • Lägre driftkostnader
  Nya moderna hus har bättre isolering ger lägre driftskostnader. Du kan exempelvis välja bergvärme.
 • Ingen fastighetsskatt
  De 15 första åren behöver du inte betala någon fastighetsskatt, det ger en besparing på cirka 100 000 kr. Möjlighet till amorteringsfritt och låga räntor Låga räntor och möjlighet till amorteringskravet är det möjligt att få ett amorteringsfritt lån på upp till fem år vid köp av nyproduktion. Det är dock din bank som bestämmer om du får ett amorteringsfritt lån beviljat eller inte.
 • Ditt hus är besiktat både i fabrik och sedan vid slutleverans, svårt få dolda fel
 • Bättre inomhusmiljö

Är det billigare att bygga hus än att köpa?

Denna fråga är lite svår svara på, men när du köper ett begagnat hus är utgångspriset ofta billigare men i slut ändan med ev renovering, dyra driftkostnader kan det bli dyrare. Du behöver räkna på en boendekalkyl.

Hur bygger man hus med Modulhus?  Är det svårt?

Det ska vara enkelt att bygga hus med oss, vi har därför steg-för-steg skrivit om vår byggprocessen av hus.

Upplev fördelen med ett nyckelfärdigt hus

Hos Modulhus kan du bygga ditt hus online och få fastpris på ditt hus och vi är med dig längs med hela vägen. Prata med någon av våra husrådgivare så hjälper vi dig. Med ett nyckelfärdigt hus från Modulhus kan du luta dig tillbaka, det ska vara avslappnande att bygga hus.

 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.