Fördelar med att bygga nytt hus

Du är inte ensam om att ställa den frågan och har vi lyft fram de största fördelarna med bygga ett nybyggt hus vs att köpa ett begagnat hus? 

 • Ett hus som ingen bott i innan dig
  Anpassa ditt nya boende enligt din smak och din budget. Om du har väldigt specifika önskemål kan det vara svårt att hitta ett begagnat hus som passar dina krav.

 • Du slipper buda på hus
  Genom att välja bygga nyproduktion får du ofta ett fast pris och slipper budstressen. Du har även gott om tid att planera inför inflyttning. Allt du behöver göra är att finna en drömtomt och en husmodell som du tycker om.

 • Allt är nytt och fräscht
  Från vitvaror till den fasta inredningen. Du kan räkna med att under de 10-15 åren så behöver du oftast inte lägga pengar på oförutsedda utgifter.
 • Underhållsfritt de första åren
  Den stora fördelen är att du slipper lägga tid på renovering och pengar på reparation. På alla nybyggnation ingår 10-årig byggfelsförsäkring för byggnationen. Du slipper även risken med fuskbygge. Det ger bättre koll på ekonomin vilket ger en tryggare boendeekonomi.

 • Lägre driftkostnader
  Nya moderna hus har bättre isolering ger lägre driftskostnader. Du kan exempelvis välja bergvärme.

 • Ingen fastighetsskatt
  De 15 första åren behöver du inte betala någon fastighetsskatt, det ger en besparing på cirka 100 000 kr. Möjlighet till amorteringsfritt och låga räntor Låga räntor och möjlighet till amorteringskravet är det möjligt att få ett amorteringsfritt lån på upp till fem år vid köp av nyproduktion. Det är dock din bank som bestämmer om du får ett amorteringsfritt lån beviljat eller inte.

 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.