Har du hört talas om House Hacking?

Vad är House Hacking? Kort och gott så kan man säga att det går ut på att man hyr ut en/flera delar av sitt boende för att få in extra inkomst.

Varför ska jag satsa på House Hacking?

Om du tittar på dina levnadskostnader så brukar det vara tre saker som hamnar i toppen: boende, transport och mat. Oftast är boendet den dyraste delen av dem tre. Om man lyckas ta bort hela eller delar av boendekostnaden genom att hyra ut en del av sitt boende och på så sätt får någon annan att betala för ditt boende, då har man direkt kapat en stor del av sina kostnader.Nedan graf visar att våra fasta kostnader varje månad är det 50% av den totala inkomsten och 30 % är “vad vi vill ha” alltså våra nöjen och 20 % är sparande. Men med minskade utgifter, så ökar friheten och möjlighet till ett större sparande. Så i slutändan så handlar inte allt handlar inte om vad vi tjänar varje månad, utan hur vi använder våra pengar.

Olika typer av House Hacking

Den vanligaste formen av House Hacking i Sverige är att bygga ett Attefallshus på tomten för att hyra ut och få in passiv inkomst. Fina pengar och boendet och tillgångarna genererar pengar utöver eventuell värdestegring. Skalar man upp till fler hus eller kan hyra ut för mer pengar blir det förstås ännu bättre. Du kan hyra ut lägenheter, fritidshus, ditt egna boende när du är bortrest med mera för allt för att kunna kapa, eller eliminera, dina egna boendekostnader. Det är många idag som bor “gratis” genom att ha en hyresgäst på sin tomt.

Så kan du räkna hem din Attefallshus investering

Vi haft äran att samarbeta med The Chrono Guys som driver en lifestyle kanal och kan mycket om fastighetsinvesteringar, väl värt att spana in. 

Så kan du räkna hem din attefallshus investering

Du blir en hyresvärd

Men man måste tänka på att man blir hyresvärd. Man ska ha stor respekt för detta. Hitta bra hyresgäster, vara på jour om något går sönder, eventuella klagomål eller slitage – you name it. Besittningsrätten, lagar och bestämmelser är snårigt, så det finns några saker att tänka på med alla skatter och regler. Du kan förenkla ditt House hacking med Samtrygg som är plattform mellan ägare och hyresgäst. Hyr du ut per vecka eller liknande så kan man kan sköta detta mycket mer hands off med kodlås till huset / kodlås till nyckelskåp samt bara ta bokningar när man själv önskar.

Läs gärna vår guide: Hyra ut Attefallshus

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.