Hyra ut boende till studenter för extrainkomst

Många studenter som kommer till ny stad för att studera på högskola har svårt att hitta någonstans att bo under sin studietid. Vissa studenter behöver bo inneboende eller pendla. Är du en internationell student kan det vara ännu svårare få tag på studentboende då du inte kanske står i några bostadsköer. 

En del studieorter har bostadsgaranti, men på många populära studieorter kan det vara svårt att hitta bostad. Som student är det viktigt med låga utgifter för att få studiemedlet räcka till mat och böcker. 

Visste du att bostadsbristen för studenter var bidragande anledning till att Attefallshus lagen klubbades igenom 2014 av bostadsministern  Stefan Attefall? En lag som innebar att du som husägare omedelbara närhet får uppföra ett Attefallshus utan bygglov, först fick husen vara på 25 kvm men numera är det 30 kvm. 

Minihus på 30 kvm

30 kvm Attefallshus är jämförbart med en mindre 1:a och lämpar sig väl som ett mindre åretruntboende och är ett utmärkt studentboende och eller som första boendet för barnen som vill flytta hemifrån. Smarta utformade minihus med normal stor toalett, dusch, kök och 4 meter i nockhöjd. Eget boende med en egen ingång, avskilt men ändå inte avlägset.

Äger du en attefallshus och funderar att hyra ut till studenter?

Då kan du som privat hyresvärd göra en god gärning för en student som söker bostad och samtidigt om du har tur att kanske få hjälp med trädgårdsarbete och utöver får in en passiv hyresintäkt. Hyr ut din bostad  tryggt till  studenter gör du enkelt och bäst med Samtrygg som tar risken för din uthyrning och erbjuder upp till 12 månaders hyresgaranti. Det finns även olika bostadsportaler för studenter att ha i åtanke där du kan annonsera om din bostad och använda Samtrygg för skapa säkra hyresavtal mellan dig och din hyresgäst.

 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.