Modulhus först ut på marknaden med 30 kvadrat Attefallshus Melissa 30

Modulhus byggde sitt första Attefallshus redan juni 2014, sedan starten har vi levererat mer än 150 nyckelfärdiga hus på 25 kvm. Många av våra kunder har ställt sig frågande om den nya utökade Attefalls reformen som innebär 30 kvadrat + loft.

Än mer funktionella hus med mer liv
Med fem extra kvm boyta blir våra kompletta och nyckelfärdiga hus med kök och badrum ännu rymligare. Med större socialt utrymme. Den extra ytan gör det även lättare att anpassa alla våra husmodeller enligt boverkets krav för handikapp anpassning enligt BBR.

Förslaget om nya regler för Attefallshus reformen på 30 kvm

Boverket har utrett önskemål om nya regler och förbättringar kring Attefallshus och har lämnat följande förslag.

  • Sammanslagning av de nuvarande reglerna om fristående Attefallshus på 25 kvm och tillbyggnad av huvudbyggnad på 15 kvm.
  • Möjlighet att välja mellan ett fristående Attefallshus på 30 kvm och tillbyggnad på 10 kvm, eller Attefallshus på 25 kvm och tillbyggnad på 15 kvm.
  • Mer omfattande startbesked process där grannarna kommer att kunna överklaga byggande av Attefallshuset.

Alla Modulhus Attefallshus 25 kvm går att få i 30 kvm genom förhandsbokning
Många av våra kunder har förhandsbokat sitt 30 kvm Attefallshus. Alla våra populära husmodeller går att få i 30 kvm. Om 30 kvm blir ny standard för Attefallshus kommer våra befintliga Attefallshus kunna byggas ut till 30 kvm med vår smarta kvadrat barometer under verktyget “Husbyggaren” på vår hemsida www.modulhus.se

Betala handpenningen först när de nya Attefallshus reglerna börjar gälla

När du bokar ett Attefallshus på 30 kvm i vår kampanj betalar du ingen handpenning förrän de nya reglerna börjar gälla och vi kan ansöka om startbesked. Skulle nya regler inte komma till stånd innan augusti 2020 bokar vi ner er till ett Attefallshus 25 kvm eller makulerar ert kontrakt.

För att få mer information, se ritningar av din favorithus eller göra en bokning – kontakta oss på info@modulhus.se

 

Många får lov att bygga 30 kvm redan idag med ett bygglovs förfarande

Vi får förfrågningar från kunder dagligen kring 30 kvm Attefallshus och vi ser att många får bygga hus på 30 kvadratmeter om dom söker traditionellt bygglov.

 

Update: 2020-03-01

1 mars 2020 får du med nya Attefallslagen bygga ett Attefallshus på 30 kvadratmeter. Läs mer om Attefallshus regler.

Modulhus hjälper dig som kund att lyckas. Vi ordnar ditt bygglov!
Många har outnyttjad byggrätt enligt detaljplan eller rätt att bygga komplementhus fast dom inte vet om det. Vi hjälper dig att få bygglov för komplementhus på 30–50 kvm, utifrån förutsättningarna på tomten. Vi hjälper även till om du vill bygga ett fritidshus. Modulhus bygger hus upp till 125 kvm med vårt smarta Modulsystem där vi levererar en färdig bostad till din tomt. Här kan du läsa om bygga hus med moduler.

Vill du ha ett Attefallshus på 30 kvm i klassisk still eller med modern look. Så snart den nya regeln börjar gälla?, Alla våra hus kan nu bokas i förstorad version. Fem kvadratmeter extra med en unik gåva från Modulhus. Du som villaägare drar den stora vinstlotten och förädlar värdet på hela din fastighet. Och skapar möjlighet till en tickande passiv hyresintäkt samtidigt som du drar ditt strå till den rådande bostadsbristen Sverige lider av. Med den nya utökade reformen vinner alla!

 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.