Att tänka på när du köper Attefallshus

Här går vi igenom vad du bör tänka på när du köper ett Attefallshus. Sedan 1 mars 2020 det möjligt uppföra ett Attefallshus 30 kvm helt bygglovsfritt. 

Attefallshuset fick sitt namn efter Stefan Attefall, Sveriges bostadsminister mellan år 2010 och 2014. Anledningen till varför var för att stimulera byggprojekt för villaägare och har underlättat en hel del för de med villatomter i Sverige. Attefallshus lagen gällde då för 25 kvm och numera går Husen under Bolundare efter nuvarande bostadsminister nu har det utökas med 5 extra kvm. 

Ett Attefallshus användas som bland annat förråd, gäststuga eller till och med ett extra bostadshus. I områden med bostadsbrist gör Attefallshus stor skillnad och de blir alltmer populära.

Steg för steg

Bygganmälan måste lämnas in

Trots att man idag inte behöver bygglov för att upprätta ett Attefallshus så krävs det en bygganmälan. Bygganmälan bör lämnas in innan man uppför Attefallshuset då det är en anmälningspliktig åtgärd.


Modulhus sköter bygganmälan åt dig helt kostnadsfritt!

Därefter får man som villaägare avvakta startbesked innan man sätter igång. Att förbise bygganmälan kan leda till sanktionsavgift och i vissa fall kan man till och med behöva riva huset.

Planera för ditt nya hus

Det är viktigt att redan innan man påbörjar bygget vet vad man planerar att använda huset till. Hos Modulhus hittar du alltid det allra bästa på marknaden. Vi hjälper dig hitta ett hus som du känner är perfekt för din tomt. Vi tror på kvalitativa hus som gör skillnad och uppfyller sitt syfte. Vare sig du väljer ett klassiskt Attefallshus eller ett hus med en nytänkande design så kan du vara försäkrad om att du får den bästa kvaliteten till ett marknadskraftigt pris.

Bygg en grund till ditt Attefallshus

Vi levererar huset som en modul och det lyfts på plats med hjälp av en kran. Du behöver lagt en stabil Gund till Attefallhus. I Stockholms området har vi hjälpa dig med din grund.

Bygg ditt Attefallhus online

I vår Husbyggare kan du enkelt välja vilket Attefallshus du vill ha och vilka interiörer och interiörer. Du kan verkligen göra ditt hus personligt.

Kika på vår hemsida för inspiration och kontakta oss >här <för en kostnadsfri rådgivning. 

Modulhus har varit det självklara valet för köp av Attefallshus sedan 2014 och levererar i hela Sverige. 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.