Hur lång tid tar det att bygga hus

Hur lång tid det tar att bygga hus beror på vilken byggteknik du väljer. Normalt sätt om man bygger hus på det traditionella viset, det vill säga att platsbygga ett hus med lösvirke. Så får man räkna med att ett sådant husbygge med en byggfirma med flera anställda, byggherre, elektriker, vvs mm så flera månader och i vissa fall ett år.

Att platsbygga hus tar tid

Enligt en beräkning vi fann tar det cirka 50 veckor om du bygger ett hus helt själv innan det är inflyttningsbart. Avgörande är hur många snickare som är igång och storleken och byggnationens komplexitet samt vädertillstånd. Det kan vara svårt att exakt få ett start och slutdatum då väderförhållande och den mänskliga faktorn spelar in.

Väljer man sedan att ha en unikt arkitektritat hus enligt ens egna preferenser tar det ofta ytterligare tid. Bygger du huset själv utan entreprenör så kan det vara svårt säga en ungefärlig tid. 

Bygga hus prefabricerade tar endast några månader

Vill man hellre bygga ett hus snabbt och vara säker på totalkostnader och start och slutdatum är för prefabricerade hus valet att gå. Vi har sammanfattat byggprocessen steg-för-steg

Från idé till färdigt hus

Efter att du valt utförande och interiören och exteriören som går snabbt och smidigt att göra via mobilen eller datorn med hjälp av Husbyggaren kan du bygga dig hus online själv, då går det undan. Inom 24 timmar kan du ha ett kontrakt i handen och kort därefter kan bygganmälan skickas in för handläggning hos er kommun. Det brukar gå fort. Medans huset förbereds i fabrik så behövs en husgrund förberedas där den nya huset kan lyftas på med kran. 

Hus som byggs i fabrik går fort att få klara

I fabrik går det undan, inom några veckor är ditt nya hus inflyttningsklart! I vår Inomhusfabrik råder inga klimatförändringar och det är varmt. Där sker byggandet systematiskt och går undan. Denna byggprocess skiljer sig åt då det blir färre spillmaterial, fuktfritt och vattenpass rakt, vill du djupdyka om vad tekniken: Bygga hus med Moduler Vi bjuder in er till studiebesök hos vår husfabrik för den nyfikne!

 

Såsom tiderna förändras så förändras även byggtekniken för bygga hus, idag byggs nästan inga hus från början på plats. Den vanligaste byggtekniken är att bygga i moduler eller i element.

Många uppskattar enkelheten i att kunna luta sig tillbaka och planera inredningen vs rodda ett husbygge. Bygger du hus i modul och älskar du ditt hus när det är dags att flytta, då kan du plocka isär det som lego och ta med dig det.

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.