Smart förvaring för alla boenden

Att inreda små ytor kan vara en riktig utmaning, men med några enkla knep så kan du få ut mer av dina kvadratmeter. Det krävs inte mycket för att ett litet hem ska se stökigt ut, därför är bra förvaring A och O.

Vi på Modulhus ritar våra hus med smart planlösning och anser att ett boende behöver inte vara stort för att kännas välplanerat och rymligt. Våra attefallshus exempelvis är endast 25-30 kvm stora men upplevs ändå rymliga. Det beror dels på den 4 meter höga nockhöjden att det finns en normalstor toalett och ett kök. Ett attefallshus på 30 kvm jämförbart med en mindre 1:a och det har dom gjort så populära som förstaboende för barnen som vill flytta hemifrån.

 

God förvaring är viktigt 

Undersökningar har visar att vid köp av nytt boende så är goda förvaringsmöjligheter är viktigt. Det första vi tittar på är att köket har rikligt med förvaring, därefter kommer sovrummet. I sovrummet har vi ofta våra kläder så det är förståeligt. Hallen är en yta där extra förvaringsutrymme är uppskattat. Behovet av förvaring är något som ökar i takt med åldern då vi tenderar att samla på oss mer saker.

Platsbyggd förvaring

Att ha rikligt med förvaring gör det enklare att inreda hemmet mer minimalistiskt. Med hjälp av platsbyggda bokhylla får du både förvaring och utrymme för dekorationer. 

Även garderober som byggs in integreras i den övriga inredningen. Har ditt boende lutande tak, ett loft så kan en platsbyggd förvaring bra lösning. Det är viktigt att din förvaring inte är för stor för utrymmet och det är därför platsbyggda bokhyllor har blivit så uppskattade. 

Visste du att i​ en smal gång är det bäst att undvika möbler på golvet, eftersom det får rummet att verka ännu mindre? 

 

Inred på höjden

​​Även om golvytan är begränsad finns det ofta utrymme på höjden – nyttja det. Förvaring i form av hyllor kan man nästan inte få för mycket av när man bor trångt. Låt dem gärna gå från golv till tak eller placera dem i överblivna utrymmen, så som ytan ovanför dörrar, längs tak eller ovanför sängen.

Ton i ton

Låt gärna din hylla gå ton i ton med väggen för att smälta in fint. Våga dig på färg, grått, greige eller liknande. 

Utnyttja lutande väggar och hörn

Har du flera små hörn kan du utnyttja dessa till ett platsbyggt skåp  eller ett litet men fint kontor.

Dold förvaring under trappan

Utnyttja förvaringsmöjligheter under trappan genom att bygga in din trappa.

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.