Inredningstips för hemmakontor

Man skulle kunna tro att hemmajobb är världens enklaste och friaste jobb. Man styr sin egen tid och slipper långa pendlingsavstånd och stressande bilköer. Det senaste året när fler än någonsin börjat arbeta hemifrån är det nog dock många som insett att det inte är alltid är helt enkelt. Många funderar på om dom ska ha ett kontor i ett Attefallshus på tomten, i sovrummet, köket eller i ett ledigt hörn mm. 

Att arbeta från soffan med laptopen i knät fungera kan visserligen fungera en kort period, men på sikt kan det ge dig både ryggproblem och gamnacke. Dessutom är distraktion momenten många, och är man fler hemma kan man behöva man samsas om ytan och utrymmet för teknikprylar. För att råda bot på detta har vi på Modulhus samlat inspiration och tips för hur du enkelt kan få ditt hemmakontor både snyggt, funktionellt och stressfritt!

 

Här kommer våra bästa inredningstips för hemmakontoret och arbetshörnan 2024

Det tomma hörnet

Använd outnyttjad yta och skapa din arbetshörna i ett hörn. Trendigt just nu är att platsbygga skrivbord med hyllor som är målat ton-i-ton med väggen.

Inred hemma kontor för 2

Ibland är man två som arbetar hemifrån. Ett tips är att välja ett lite större bord som ställs ut från väggen – det ger plats för två att arbeta samtidigt.

 

Avlastningsbord kan fungera som ett skrivbord

Det ger dubbla användningar och det är ett smart. Ha ett compact living-tänk i inredningen.

Bild catesthill.com

Gör din arbetsplats personlig

Sätt personlig prägel på hemmakontoret med fina inredningsdetaljer. Boosta energi med en fin tavla, ett doftljus eller växter. Här finner du bra inredningsbutiker.

Arbetsplats med utsikt 

Välj om du vill ha utsikt genom stora fönster. Ge sken av mer golvyta genom ha ett skrivbord i glas.

 

Tänk ergonomi!

Välj gärna ett skrivbord med bra arbetsyta. Många väljer höj och sänkbara skrivbord. Din arbetsgivare kanske kan låna hem bra möbler åt dig eller ge ett bidrag – värt att kolla upp. Du finner det mesta för kontoret hos AZ Design.

 

Ha bra arbetsljus

Se till att ha flera ljuskällor där du arbetar, utgå utifrån dina egna behov när du väljer lampor.

 

Teknik

Investera i en extern stor skärm för att kunna se från rätt höjd och motverka att du får ont i axlarna. Behöver du en skrivare? Investera i en trådlös som du kan gömma undan i ett skåp och få utskriften via WIfi.

Bild:Havenly Pintrest

Avsätt ett rum för kontor

Att avsätta ett rum för kontor ger en tydligare känsla från vardag och arbete. En stängd dörr kan betyda att arbete pågår. Det praktiska med ett helt rum är att det ger utrymme för fler prylar och extra bra vid onlinemöten.

Inred ett helt Attefallshus som kontor, Maria Heliodal

Inred ett helt Attefallshus som hemmakontor

Är det fler hemma så kan det var skönt att få en egen isolerad yta utan störningsmoment. Att sätta upp en skylt med “Stör ej, jag arbetar” funkar inte alltid, då kan ett  attefallshus på tomten bli hemmakontoret du drömt om. Här kommer du “iväg hemifrån”bort från alla distraktion + att du behöver gå ut från ditt hus och få möta den friska luften. Här har du 30 kvm att disponera, toalett, kök, allrum och loft.

 

Arbetar du hemifrån nu under Covid 19?

Är du beordrad att arbeta hemifrån av din arbetsgivare finns det några viktiga faktorer att tänka på. Ett heltidsarbete kräver rätt arbetsmiljö, precis som på din vanliga arbetsplats. Många företag har inte koll på att vi har riktlinjer om hur en bra arbetsmiljö bör vara, därför har vi Arbetsmiljöverket guider så att inomhusmiljön inte leder till olycksfall eller ohälsa.

Små tips

  • Gå till jobbet (fast hemma). Ät en ordentlig frukost, byt om och borsta tänderna. Det är är lätt att morgonen smälter samman med resten av dagen,
  • Överkurs: Gå till ”jobbet” genom att ta en runda runt huset! 
  • Glöm inte att ta regelbundna raster och lunchpaus! 
  • Sluta när du slutar – börja arbeta i tid och avsluta i tid!

 

Regler: Arbetsgivaren ansvarar för personalens arbetsmiljö även vid arbete hemifrån.

 

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.