Compact living – Inredningstips för Attefallshus

Det är skillnad på Attefallshus och Attefallshus. Tillsammans med våra arkitekter har vi tagit fram smarta hus som ger mervärde. Öppna planlösningar med smart design gör att du får ut maximalt av ytan, och med nästan 4 meter i nockhöjd känns utrymmet luftigt och rymligt.

I vissa av våra husmodeller så finner du extra stora fönster som sträckers sig högt upp till tak, och majoriteten av husen har sovloft så att du enkelt får plats med både säng och soffa. Men hur inreder man egentligen ett Attefallshus på bästa sätt?  Vi har samlat våra bästa tips på hur du enkelt kan skapa dig en egen compact living-dröm!. 

 

Ett hus i miniatyr – med samma kvalitet som våra större hus

Compact living – få små utrymmen att kännas större

Fyra tips för högre takhöjd:

  • Genom att välja en låg soffa så kommer takhöjden kännas högre.
  • Ljusa gardiner fästa i taket ger en ombonad känsla och generös takhöjd.
  • Låt klängväxter slingra sig nedåt väggarna i bakhängda amplar.
  • Vertikal träpanel förstärker känslan av rymd och höjd. Välj en takpanel med samma riktning för extra effekt!

 

Illusion av större fönster:

Knepet är att placera gardinerna så nära taket och så långt åt sidorna av fönstret som möjligt, istället för framför. På så sätt får du ett fönster som ser både högre och bredare ut.

Attefallhuset Victoria

Välj ljusa väggar:

Ljusa matta väggar öppnar upp och ge ett rymligare intryck.

 

Ljuskällor på väggarna:

Genom att ha belysning på väggarna så tas ingen onödig plats från golvyta, du kan även få riktad belysning.

 

Speglar förstorar utrymmet:

I små utrymmen är speglar bra, reflektionen öppnar upp och gör att rummet upplevs som större. För att få bästa effekt bör du placera spegeln mitt emot ett fönster.

 

Häng konst på väggarna:

Ta hjälp av färg för att skapa starka visuella intryck och effekter för en liten peng. Du kan verkligen ge ett utrymme personlighet med en linje och mellan två färger. Det kan förändra allt!

 

Loft ger extra boyta  – Ett vanligt compact living-knep

Ett platsbyggt loft gör stor skillnad! Loftet gör det möjligt att få plats med både säng, soffa och matbord och det är få som ångrar sig att dom byggt ett loft i ett Attefallshus. Dessutom kan du ta bort det om du ångrar dig, däremot är det svårt att bygga loft i efterhand i ett Attefallshus. Våra loft är placerade ovanför kök och badrum – rum du spenderar begränsad tid i och som därför inte behöver extra takhöjd.

Loft i Attefallhus Lovelia

Bolundare Maria Heliodal

Inred med öppen planlösning i ditt Attefallshus

Skapa rum i rummet:

Genom att placera en stor matta under din soffgrupp kan du enkelt dela av ditt Attefallshus och skapa rum i rummet. Genom att placera en matgrupp vid ett fönsterparti får man ytterligare en funktion samtidigt som rummet fortfarande känns luftigt och ljust.

Tänk att både kök, matsal, vardagsrum och sovrum kan rymma på 30 kvm!

Fristående köksö:

Fungerar både som en rumsavdelare, extra förvaring och matplats om du har pallar framför. En extra lyxig känsla får du om stolarna går att skjuta in under skivan.

Köksö och öppen planlösning i Camilla

Många fönster ger härligt ljusinläpp: Bolundare Maria Heliodal

 

Attefallhus Lovelia

 

Välj rätt storlek på möbler

Överdimensionera inte möblerna! En stor fåtölj i ett litet utrymme kommer ( även om den får plats) inte ge lika bra balans som en mindre. Samma sak gäller med taklampor.

 

Smart planlösning i Attefallshuset Linnea

Välj avskalade möbler:
Möbler i diskreta färger och med rena, avskalade former är att föredra om du bor smått. Ett glasbord är perfekt för just compact living-vardagsrummet då benen smälter in i övrig inredning och skivan reflekterar och släpper igenom ljus.

 

Flexibla möbler:

Bord som kan expanderas vid behov och möbler med flera funktioner är att föredra i små hem. Ett runt bord är exempelvis ofta ett kvadratsmart val, men på riktigt små ytor är flexibla möbler ett bättre alternativ. En smart förvaringslösning är krokar, som man aldrig kan få för många av i ett litet utrymme.

 

Glasbord ger öppnare känsla- Attefallhuset Sugi-ban

Ordning och reda:

Inred gärna minimalistiskt och satsa på få, väl valda detaljer. Utnyttja väggarna för smart förvaring, exempelvis tar en vägghängd konsolhyllor mindre plats än en bokhylla som står på golvet.

Platsbygg:

Platsbyggda lösningar gör boendet smart och personligt samtidigt som det känns vilsamt för ögat. Satsa på skåp som integreras i den övriga inredningen gärna i samma färg som väggarna. I flera av våra hus finns trappor med inbyggd förvaring, där du enkelt får plats med både kläder och prylar. 

Förvaring under trappan i Zen

 

 

Normalstor toalett

Ingen kompromiss med toaletten, här kan du inreda med allt du behöver utan att det känns trångt – i linje med PBLs tillgänglighetskrav.

Ingen kompromiss på utrymmet på toaletten  i Maria Heliodal

Få extra yta med en terrass

Många väljer att ha en terrass framför sitt Attefallhus för en sömlös känsla mellan ute och inne, och mer rymd!

Sömlös terrass med Attefallhuset Theo

Här kan ni se alla Modulhus Attefallshus som du enkelt kan bygga online med Husbyggaren.

Husleverantör och husföretaget Modulhus

Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och Attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar till den offentliga och den privata sektorn.